2020. AASTA ADO VABBE NIMELISE KUNSTIPREEMIA PÄLVIS JEVGENI ZOLOTKO

Tartu Linna ja Tartu Kultuurkapitali koostöös välja antava Ado Vabbe nimelise kunstipreemia pälvis 2020. aastal Jevgeni Zolotko.

18. detsembril kuulutati Tartu kunsti aastanäituse avamisel välja Ado Vabbe kunstipreemia laureaat, kelleks oli Jevgeni Zolotko.

Tartu Kunstimuuseum kommenteeris Zolotko tegevust järgmiselt. Aasta 2020 on olnud paljudele keeruline, kuid skulptor Jevgeni Zolotko jaoks, kes osales sel aastal kolmes suuremahulises näituseprojektis, ehk teistel põhjustel kui meist enamikul. Zolotko esines tänavu suvel koos saksa skulptori Uwe Schloeniga Eesti Kaasagse Kunsti Muuseumis Tallinnas näitusega „Hier Nicht” (12.06.—02.08.2020)

Sellele järgnes koos Eero Epneriga kahasse kureeritud projekt „Vaikiv” Tartu Kunstimuuseumis (17.07.—27.09.2020) Ning loomingulise aasta naelaks on „Olge te hoitud ja armastatud“ koos Deneš Farkase ja Tõnis Saadojaga Tallinna Kunstihoones (17.10.—20.12.2020). Kõik kolm projekti toimusid Eesti näitusemaastiku prestiižseimatel pindadel. Ning Zolotko loominguline panus oli kõigis projektides kandva tähtsusega. Sellise kaalu ja mahuga loominguline maraton on erakordne sündmus iga kunstniku loomingulises biograafias ning teeb Tartu Kunstimuuseumi hinnangul Jevgeni Zolotkost enam kui väärilise kandidaadi tänavusele Ado Vabbe preemiale.”

Sille Annuk 2020
Tanel Asmer, Kristjan Silm ja Urmas Klaas 
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees
Jevgeni Zolotko ja Kristjan Silm                                 Foto: Sille Annuk/ Tartu Postimees
Jevgeni Zolotko
Ado Vabbe 2020. aasta laureaat

Vaata lisaks: https://tartu.postimees.ee/7137199/aastanaitus-avanes-ado-vabbe-preemia-uleandmisega-jevgeni-zolotkole